Alfa Romeo Milano byter namn till Junior – Milano var olagligt

Alfa Romeo visade i förra veckan upp sin första elbil Alfa Romeo Milano. Just namnet Milano kändes givet och var en hyllning till märkets födelseort. Men när det sedan blev känt att Milano inte skulle tillverkas i Italien, utan istället tillverkas i Polen blev det uppror.

Italiens industriminister Adolfo Urso var snabb med att påpeka att det bröt mot italiensk lag. Produkter som ”låter italienska” måste nämligen tillverkas i Italien. Nu backar Alfa Romeo hastigt, och meddelar att man döpt om bilen.

Milano kommer istället att heta Junior. Alfa Romeo berättar att man försökt förklara för myndigheterna under förmiddagen varför man ändå fann namnet Milano lämpligt, trots att bilen skulle tillverkas i Polen. Men senare under dagen valde man att backa:

– När du går in i politiska diskussioner förlorar du omedelbart hälften av dina köpare och vi ville förhindra detta, meddelade Jean-Philippe Imparato, VD för Alfa Romeo under en presskonferens.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.