Premiär för Maserati GranCabrio Folgore med 560 kW eldrift

Maserati fortsätter sin elektriferingsresa och har idag i samband med ett större evenemang dragit skynket av en helt eldriven Maserati GranTurismo fast i ett utförande med öppet tak. Den nya varianten har fått namnet GranCabrio Folgore.

Nya Maserati GranCabrio Folgore blir ett kraftpaket av rang och har två motorer som var och en producerar 300 kW (402 hk), med en fastställd kombinerad effekt på 560 kW (761 hk). Batteriet är på 83 kWh och och räckvidden strax över 450 kilometer.

Att ta sig från 0 till 100 km/h kommer bilen klara på 2,8 sekunder. Priserna har ännu inte tillkännagivits men väntas landa på över två miljoner kronor.

Bildspecial

Folgore betyder blixt

Maseratis serie med elbilar har fått namntillägget Folgore som är italienska för blixt. Hittills har man lanserat suven Maserati Grecale, GT-modellen GranTurismo och nu cabben GranCabrio.

Med tak heter modellen Maserati GranTurismo.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.