Nya elbilar vi får se på bilmässan IAA Mobility i München om en vecka

Mellan 7 och 12 september äger bilmässan IAA Mobility rum i München. Mässan samlar många europeiska biltillverkare som visar upp kommande modeller och koncept för omvärlden.

Under några dagar kommer vi att få se en hel del nya elbilar. Det lär också bli på en eller annan eldriven överraskning. Här kommer en lista på några av de spännande nyheterna vi vet att vi kommer att få se.

Renault

Renault är en av de tillverkarna som har en hel del nyheter framför sig. Under mässan kan vi förvänta oss en premiär för produktionsversionen av Renault Megane-e. Renault planerar också att visa upp konceptversionen av en mindre modell enkelt döpt till Renault 5. Efter succén med elbilen Zoe är förväntningarna höga på Renaults nya modeller.

Mercedes

Mercedes har under året lanserat allt fler eldrivna modeller. Under bilmässan kan vi förvänta oss premiären av en ny modell. Sedanen EQE ska på sikt utmana framtida eldrivna versioner av Audi A6 och BMW 5-serien, tror Mercedes. Mercedes kommer sannolikt också visa upp en helt eldriven AMG och Maybach under mässan.

Volkswagen

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen fortsätter sin expansion med elbilar på MEB-plattformen. Vi har tidigare fått se en kamouflerad version av Volkswagen ID.5 GTX. Under mässan kommer Volkswagen att visa mer av ID.5, dock fortsatt med maskeringen på.

Enligt Automotive News kommer dessutom Volkswagen att visa upp ett koncept på en elbil som är mindre än Volkswagen ID.3. Tidningen misstänker (logiskt nog) att namnet blir antingen ID.2 eller ID.1.

Audi

Audi kommer att visa upp sitt framtidskoncept Skysphere och efterföljande Grandsphere. Grandsphere ska illustrera riktningen för märkets framtida SUV-satsningar. Audi har också ett tredje koncept, Urbansphere, men det har premiär senare.

Porsche

Porsche kommer kanske stå för en av de mer spännande överraskningarna. I alla fall om det rör sig om en elbil. Via Twitter har Porsche visat upp en teaser på ett ”framtidsorienterat” koncept. Med tanke på både VW-koncernens och Porsches fasta grepp om en helt eldriven framtid kan detta vara en föraning om vad som kan komma bortom Porsche Taycan.

BMW

Mässan arrangeras i BMW:s hemstad och självklart kommer även BMW erbjuda något nytt kring elbilar. BMW lär visa upp ett koncept som ska illustrera nästa generation i 7-serien. Konceptet har fått namnet ”Nya Klassen” och ska bana vägen för nya modeller konstruerade på en ny kombinerad plattform primärt avsedd för helt eldrivna bilar och sekundärt för förbränningsmotorer.

Cupra

Seats prestandamärke Cupra kommer att visa upp ett nytt koncept på en framtida elbil för stadstrafik med topprestanda. Med modellen UrbanRebel lovar man djärva, spännande och vassa linjer, helt enligt Cupras DNA.

Smart

Småbilstillverkaren Smart kommer att närvara under bilmässan. Här kommer man att visa upp (i alla fall ett koncept av) en helt eldriven SUV-modell som ska ha tillverkningsstart under 2022. Bilden ovan är en teaserbild Smart släppt inför bilmässan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.