Mobilize Limo är Renaults nya eldrivna taxibil – ska locka Uber- och Bolt-förare

Renaults mobilitetsmärke Mobilize har visat upp en ny elbil utvecklad speciellt för taxitjänster. Elbilen som fått namnet Limo är ett samarbete med kinesiska Jiangliang.

Målsättningen är att lansera Mobilize Limo under andra halvan av 2022 med ett 40-tal fordon som ska komma ut för tidiga tester. Renault har ännu inte släppt alla detaljer. Man lovar dock att mer kommer i samband med den officiella lanseringen på bilmässan i München om en vecka.

Renault hoppas locka europeiska ”app-taxiförare”, så som Uber eller Bolt med Mobilize Limo. Interiören ska vara tålig och är konstruerad för att vara enkel att hålla ren. Hos föraren finns en 12,3-tumsskärm som bland annat ska kunna spegla förarens navigation- och åkeriappar.

Baksätet har plats för tre passagerare. Här finns USB-uttag för laddning, ett separat ventilationssystem och läslampor. Ett helt plant golv ska ge extra utrymme till fötterna.

Mobilize Limo får ett batteri på 60 kWh och en räckvidd på omkring 450 kilometer. Batteriet ska kunna snabbladdas med 240 kilometer på 40 minuter. Elmotorn är på 110 kW och producerar 150 hästkrafter, klarar 0-100km/h på 9,6 sekunder och får en topphastighet på 140 km/h.

Renault kommer att erbjuda Limo Bilen som en prenumerationstjänst för åkarna vilket ska innebära ett enklare och mer bekymmersfritt ägande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.