Ny dansk laddstation-kedja följer spotpriset på el

Foto: Better Energy.

Danska solenergibolaget Bettery Energy satsar nu på snabbladdning. Genom Better Energy Charge ska man erbjuda snabbladdning, till låga priser helt baserat på det rådande spotpriset som dessutom ytterligare kan subventioneras av den intilliggande solparken.

Better Energy vill uppmuntra till en flexibel energiförbrukning genom att sänka priserna för att uppmuntra människor att konsumera energi när produkionen av förnybar energi är som högst. Det aktuella laddpriset uppdateras i realtid och syns tydligt på en pristavla från vägen.

Tydlig skyltningen visar priset just nu, och kommande priset. Foto: ViewNet Systems.

– Vi vill uppmuntra folk att ladda sina bilar när det finns mycket förnybar el i nätet genom att göra det billigare när solen skiner och vinden blåser, säger Peter Munck Søe-Jensen, EVP of Power Solutions på Better Energy.

– Det här tillvägagångssättet erbjuder inte bara lägre priser för användarna, utan det hjälper till att lösa långvariga problem som energilagring och säkerställer att energin som driver våra elbilar faktiskt är grön, fortsätter Peter Munck.

Än så länge har Better Energy öppnat en station. Den är belägen i södra Danmark i Sønderborg och har fyra snabbladdare med en effekt på 150 kW. Fler stationer är planerade framöver.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.