Porsche Taycan kan bli ett laddningsmonster – fångad på bild vid Ionity

Prototyp av nya Porsche Taycan.

Porsche arbetar på en uppdatering av elbilen Porsche Taycan inför ett kommande modellår. Nu har en prototyp av nya Porsche Taycan fångats på bild vid en snabbladdare i Tyskland. Bilderna avslöjar att uppdaterade versionen kommer bli ett laddningsmonster.

800-voltsarkitekturen som sitter i Porsche Taycan idag gör att den klarar att ladda med effekter på upp till 270 kW. Det gör det möjligt att ladda det 93 kWh stora batteriet från 5 till 80% på 22,5 minuter.

Med uppdateringen kommer Porsche Taycan kunna ladda ännu snabbare. Bilder från platsen visar att nya Taycan kan ladda med effekter över 316 kW vid en batterinivå på 45 procent och 301 kW vid 51 procent.

På endast sju minuter lyckades Porsche ladda på med 36 kWh under laddningssessionen. Enligt tidigare uppgifter kan kommande modeller, vilket också inkluderar nya Taycan, få ett batteripaket på över 100 kWh.

Bild från laddsessionen.

Förväntningen är att uppdaterade Taycan kommer att klara av att ladda det 100 kWh stora batteriet från fem till 80 procent under 20 minuter.

Det är inte första gången som nya Taycan har synts till. Porsche har också gett sig ut på Nurburgring för att sätta de tre motorerna i det nya prestandamonstret på prov.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.