Nu ska Circle K ska bygga energistationer för elbilar

Tidigare i höst kunde vi berätta om Circle K som rev upp sina löften om att bygga en ny bensinstation i Stjørdal kommun, Norge. Som grund till beslutet skyllde man på en osäker framtid, då elbilens framfart varit snabbare än man tidigare räknat med.

Nu har Circle K Norge visat upp en vision, om hur man ska hantera en omställning till där våra bilar drivs på el. Circle K vill gå från bensinstationer till energistationer.

Genom att samarbeta med flera aktörer, däribland Tesla och Ionity ska man vara lika heltäckande för elbilen som man kan vara för fossilbilar, skriver man i ett pressmeddelande.

Strategin är att satsa på två typer av stationer. En variant för stadstrafik och trafik inom städerna. En annan variant utmed de stora vägarna där man möjliggör längre resor. Till Norge kommer Circle Ks offensiv med energistationer redan i höst, skriver norska Dinside. Då är den första sträckan mellan Oslo och Stavanger som säkras upp med laddstolpar från flera aktörer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.