Tesla lanserar Model 3 i lägre prisklass – närmar sig ”folk-elbilen”

Tesla Model 3

Tesla lanserar nu en ny version av sin Tesla Model 3 i USA och Kanada. Elbilen får ett något mindre batteripaket, bakhjulsdrift men framförallt ett lägre pris. Endast $45 000 jämfört med den större modellen med fyrhjulsdrift som har ett pris på $54 000.

Det mindre batteripaketet ger ändå bilen en räckvidd på 418 km enligt den amerikanska körcykeln EPA. Jämfört med den större varianten som klarar 499 km enligt EPA-körcykeln. Nu finns således Tesla Model 3 i två grundutförande, en Mid Range och en Long Range (som också finns i en Performance-variant).

Tesla har också lovat att Model 3 så småningom ska komma i en $35 000-variant. Får den namnet”Short Range”, kanske? Den kommer då ha en något kortare räckvidd än de större versionerna. Samtliga bilar är utrustade med samma typ av batteri. Det som sedan avgör räckvidden är mängden battericeller man placerar i batterierna, skriver Elon Musk på Twitter.

Snabb leveranstid

Produktionstiden är också rekordkort, på endast 6-10 veckor ska man få sin bil. Anledningen till den snabba produktionstakten är att Tesla fyllt sin kvot för andelen elbilar som är berättigade till miljöbilspremien i USA och efter årsskiftet kommer därför premien att minska. Man vill således få ut så många bilar som möjligt innan årsskiftet – för att kunna erbjuda den höga premien som gäller året ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.