Nu kan Lucid Air ladda andra elbilar

Nu erbjuder Lucid Motors möjlighet för förare av deras elbil Lucid Air att ladda andra elbilar. Det genom den nya dubbelriktade laddningsfunktionen RangeXchange. Stödet finns redan inbyggt i alla levererade Lucid Air.

Genom en speciell adapter kan förare plocka ut upp till 9,6 kW ur laddporten, och föra vidare strömmen till en annan elbil. Lucid kommer först att rulla ut mjukvaruuppdateringen som aktiverar funktionen till sina kunder i USA. Däremot måste kunderna komplettera med en speciell adapter som de kan köpa av Lucid.

Genom samma teknik vill Lucid på sikt också erbjuda möjligheten för kunder att låta bilen vara med och stödja energiförsörjningen i hemmet eller föra strömmen vidare ut till elnätet.

– Från att ge andra elbilar ett uppsving med RangeXchange idag, till framtida applikationer som backup-drift av hemmet, optimering av användningstid och ström från fordon till nät (V2G) har Lucids dubbelriktade laddningsteknik potential att avsevärt förbättra våra kunders liv, berättar Eric Bach, chefsingenjör vid Lucid Motors.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.