Nu berättar Caterham mer om den sportiga elbilen Project V

I somras visade brittiska Caterham upp sitt första koncept på en ny generation lätta sportbilar. Från att tidigare ha erbjudit byggsatser för små sportiga bilar med förbränningsmotorer tar Caterham nu klivet till att utveckla en elbil.

Resultatet blev Caterham Project V. En lätt bakhjulsdriven sportbil på 1,2 ton med en motor på 200 kW (272 kW). Toppfarten är 230 km/h och bilen ska klara 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder. Bilen har ett batteri på 55 kWh vilket ska räcka till att ta den 400 kilometer på en laddning.

Nu har Caterham släppt en kort video, där märkets VD Bob Laishley berättar mer om arbetet och går på djupet på konceptet. Planen är att elbilen ska gå i produktion 2026.

– Kärnan i Caterhams DNA är enkelhet, lätt och rolig att köra och allt vi gör nu och i framtiden är byggt kring dessa kärnvärden. Det här är vår idé om hur en hållbar coupé skulle se ut med vårt DNA, berättar Bob Laishley, VD för Caterham.

Bilen är framtagen helt som en elbil från grunden, vilket för med sig många fördelar menar Bob Laishley. Perfekt viktfördelningen och möjligheten att designa bilen kring köregenskaperna. Hela inslaget om bilen kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.