Video: Möt mannen som kört 1,9 miljoner kilometer i sin Tesla

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg är antagligen en av världens mest omskrivna Tesla-ägare. I sin Tesla Model S inköpt 2014 har Hansjörg kört närmare 1,9 miljoner kilometer. Även om Hansjörg är vida omskriven, så är det få som egentligen vet vem han är.

Youtube-kanalen Watt Energy har nu haft möjlighet att träffa rekordhållaren. I en videon berättar Hansjörg hur han lyckats och framför allt varför han har kört så långt med sin bil.

Bara nöjesresor

Många tror att Hansjörg kör långt i tjänsten, eller arbetar som taxichaufför. Han berättar att så inte är fallet. Han har kört alla sina mil privat eftersom han gillar att upptäcka världen och i genomsnitt har det blivit 60 mil om dagen de senaste nio åren.

Hansjörg var tidig ute med att investera i Tesla-aktier. Det är det som gjort det möjligt för han att spendera dagarna med att köra runt och upptäcka världen. Den senaste långresan gick till Afrika. Han gav sig då ut med ett tiotal andra elbilister och körde ner till Algeriet och ut i öknen. Han berättar att medan bilarna med förbränningsmotorer har problem med sanden i luften klarar sig elbilarna galant.

Inslaget med Hansjörg kan du se nedanför:

En del reperationer

Hansjörgs bil har genomgått en hel del reperationer genom åren. Han har bland annat fått byta batteriet på garantin tre gånger. De två första ersattes med reparerade batteriet och sedan mars efter ett tredje byte sitter nu ett helt nytt batteri i bilen. Batterierna har klarat mellan 50 000 och 67 000 mil innan Hansjörg har varit tvungen att byta dem. Hansjörg berättar också att de tidiga Model S hade problem med motorerna, något som tvingat han till flera reperationer eller byten av motorerna.

För det mesta laddar Hansjörg hemma från sin egenproducerade el, men när han är ute och kör är det Tesla Supercharger som gäller. Där laddar han nämligen gratis. Den billiga driften gör att kostnaden för att hålla igång hans bil inte är ”några större problem”. Det finns utrymme för att köpa både ett och två batterier om det skulle behövas, menar Hansjörg.

Målet är att köra fem miljoner kilometer. Det för att slå ett rekord satt av en Volvo P1800-ägare i Kalifornien. Utöver sin Tesla Model S har Hansjörg också en Tesla Roadster som rullat 73 500 mil. Den är dock för tillfället på reperation efter en trafikolycka.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.