Tuff start för Xiaomis nya elbil – kraschade på löpande band

På bara 27 minuter sålde mobiltelefontillverkaren Xiaomi 50 000 bilar. Den nya elbilen SU7 som i alla fall på pappret ser ut att vara en riktigt bra paketering med bra prestanda, räckvidd och ett konkurrenskraftigt pris tycks ha fått det lite tuffare i verkligheten.

Xiaomi SU7 finns nämligen redan i Xiaomis visningslokaler i Kina, och under helgen har man erbjudit de första provkörningarna. Det är just dessa provkörningarna som har gått lite så där. Bilder i sociala medier visar hur flera av testbilar har kraschats under provturerna.

Orsakerna till olyckorna är inte utredda men kinesiska medier spekulerar i att det kan vara mjukvaran till antispinn-systemet som inte är helt klar. Den höga motoreffekten i bilarna gör helt enkelt bilarna svårkörda för ovana föraren som inte är vana vid det direkt gaspådraget, och förarstödsystemet går inte in och hjälper till i den omfattning som hade varit nödvändigt.

En dashcam-video fångar hur en SU7 tappar kontrollen efter en sväng:

En annan video visar en Xiaomi SU7 med defekt luftfjädring:

Relaterad läsning: Succé för mobiljättens elbil Xiaomi SU7 – sålde 50 000 på 27 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.