Nu har Circle K snabbladdare vid var tredje station

Circle K har under de senaste åren börjat bygga snabbladdare vid sina stationer. Idag når Circle K en ny milstolpe när man inviger den 100:e stationen med snabbladdare. Därmed har dessutom fler än en tredjedel av alla Circle K-stationer nu en snabbladdare.

Bara i år har Circle K invigt 160 nya snabbladdare och dessutom står 112 stycken redo och väntar på anslutning från elnätet. Totalt har Circle K idag 465 snabbladdare i drift fördelade över hundra stationer.

– Milstolpar är kul och att laddning nu erbjuds på var tredje station är fantastiskt! Parallellt med den höga takten i utrullningen lägger vi även stort fokus på allt annat som rör laddningen som att göra laddupplevelsen riktigt smidig, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K.

465 snabbladdare är en betydande mängd snabbladdare, och innebär att ungefär en av tio snabbladdare i Sverige är en Circle K-laddare. Det finns dock aktörer som har fler snabbladdare, bland annat Tesla som har omkring 1000 snabbladdare fördelade över 75 stationer.

Den största utmaningen som Circle K upplever idag är att processen att ansluta laddarna till nätbolagen tar lång tid.

– Det är klart att det är frustrerande att vi bygger snabbt, men sedan behöver vänta på nätanslutning. Det här har vi påtalat i många år, men vi bygger oavsett i tredubblad takt och det kommer vi fortsätta med. Med den här utbyggnadstakten når vi 1000 laddplatser under 2026, avslutar Alterling.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.