Första bilderna på nya elbilen Citroëns e-C3 – ska kosta 25 000 euro

Citroën ska under hösten presentera sin nya satsning på en billig elbil. Det genom Citroën e-C3 som ska få en prislapp på under 25 000 euro har bolagets VD Thierry Koskas lovat. Premiären är runt hörnet, men redan nu har de första bilderna på elbilen läckt ut på förhand.

Modellen har sedan en tid tillbaka sålts som elbil i Indien. Men nu får den sig en rejäl uppdatering och dessutom en nyutvecklad drivlina från Stellantis. Men några officiella uppgifter om den nya bilens specifikationerna framkommer inte.

Den billigaste elbilen som säljs i Europa idag är Dacia Spring. Modellen finns inte i Sverige, men nere på kontinenten kostar den från 20 000 euro. Citroën e-C3 placerar sig strax över prismässigt men lär erbjuda betydligt bättre prestanda och en modernare upplevelse.

Dacia Spring har en räckvidd på 230 kilometer medan Citroëns nya lågpris-elbil enligt insatta källor ska erbjuda runt 300 kilometer i räckvidd.

Uppdatering: Nu har e-C3 haft officiellt premiär och är dessutom bekräftat för Sverige. Läs mer i den här artikeln.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.