Nu blir det skattefritt att ladda elbilen gratis på jobbet

Från och med den 1 juli är det skattefritt att ladda sin privata elbil och andra eldrivna fordon vid sin arbetsplats om arbetsgivaren bjuder på elen. Det då förmånsbeskattningen tillfälligt slopas under tre år.

Bakgrunden till beslutet är att regeringen vill påskynda elektrifieringen, genom att bland annat uppmuntra arbetsplatser till att installera laddpunkter och erbjuda sina anställda fri laddel. Det ska underlätta för de som är beroende av att köra bil till och från arbetet. Samtidigt kan det också skapa en mer attraktiv arbetsplats.

Slopandet av förmånsbeskattningen frigör också resurser hos arbetsgivaren, som inte längre behöver räkna fram förmånsvärdet för den anställdas privata resor fram och tillbaka från arbetet, om denna fram till idag bjudit på elbilen.

De fordon som omfattas är personbil klass I, lätt lastbil, motorcykel, moped och cykel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.