Nissan kan rädda Fisker i utbyte mot el-pickup

Elbilstillverkaren Fisker är i behov av finansiering och berättade i samband med sin senaste årsrapport att man förde förhandlingar med en stor biltillverkare om en betydande investering. Nu kan nyhetsbyrån Reuters avslöja att den biltillverkaren är Nissan.

Enligt källorna rör det sig om en investering på mer än 400 miljoner dollar i Fiskers elbilsplattform för en pickup samt den planerade pickupen Fisker Kayak/Alaska. Genom samarbetet skulle Nissan få tillgång till plattformen för en egen pickup, och tillverkningen av Kayak skulle kunna ske vid en av Nissans anläggningar i USA. Det med start 2026.

Fisker berättade i samband med årsrapporten att man behöver få in nytt kapital inom de kommande 12 månaderna. Om man inte lyckas kommer man behöva skjuta på flera av sina planerade projekt och skala ner produktionen av suven Fisker Ocean.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.