Nu läggs framgångsrika elbilen Nissan Leaf ner – ska ge plats åt nya elbilar

Nissan Leaf var en av de första elbilarna som nådde stora produktionsvolymer. Modellen lanserades redan 2010 och till Europa och Sverige kom den i oktober 2011. Sedan dess har den producerats i över en halv miljon exemplar, och i Sverige finns det idag runt 15 000 Leaf.

Nu börjar historien om Nissan Leaf nå sitt slut. Modellen behöver kliva åt sidan och lämna plats för nya elbilar från Nissan. I dagarna stannar produktionen i Sunderland, Storbritannien.

– Efter 13 år av stor framgång närmar sig Nissan Leaf, världens första elbil på massmarknaden slutet av sin livscykel i Europa, skriver Nissan i ett uttalande. Leaf kommer nu finnas tillgänglig så längre lagret räcker.

Planen framåt är att Nissan ska skifta om till att tillverka tre nya elbilar vid produktionsanläggningen i Sunderland. Det handlar om en efterträdare till Leaf samt ytterligare två eldrivna modeller som ska ersätta Juke och Qashqai.

Pressbild: Nissan

Den nya efterträdaren till Nissan Leaf väntas ha premiär inom två år, kort efter det går de andra två modellerna i produktion. Mer information om de tre modellerna inklusive namn, specifikationer och lanseringsdatum kommer Nissan återkomma om vid ett senare tillfälle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.