Snyggt när Tesla skyltar upp sina Supercharger-stationer med pris

Det kommer att ställas allt hårdare krav på våra snabbladdare i framtiden. Redan den 13 april måste nya snabbladdare erbjuda möjligheten att betala med ett vanligt betalkort utan krav på appar eller registrering, det har EU sett till.

Men det kommer inte sluta där. De nya reglerna från EU kommer också ställa tuffare krav på tydligare skyltning om priser och tydliga instruktioner om hur man laddar. Hur operatörerna kommer lösa det lär variera, men vid en laddstation i Tyskland kan vi nu se hur Tesla kan tänkas leva upp till lagkraven.

I Peine har Tesla öppnat upp en helt ny station med den senaste generationen Superchargers. Här finns kortbetalning, men också en tydlig infartsskylt med information om stationen.

Tydligt skyltat. Foto: Christoph Schwarzer & Efieber.

På skylten framkommer det tydligt priset för både medlemmar och för de som laddar ad-hoc utan medlemskap. Dessutom framgår det tydligt att stationen är öppen för alla elbilar och en QR-kod leder till instruktioner om hur man laddar vid stationen.

I Sverige var OKQ8 först ut med skyltning om vad det kostar att ladda vid märkets snabbladdare. Priset är uppmärkt på energikedjans infartsskyltar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.