Nio-chefen: ”Vänta på vår nya modell istället för Model Y”

William Li, grundare av Nio.

Kinesiska elbilstillverkaren Nio ska lansera ett helt nytt bilmärke som fokuserar på billigare modeller som placerar sig under Nios premiumnivå. Namnet kommer bli Alps och den första modellen kan ha premiär snart.

I en video där Nios grundare William Li talar om det nya märket får vi för första gången ett par detaljer, och en redig uppmaning. William bekräftar att Alps första modell kommer ha stöd för batteribyten, som alternativ till snabbladning. Något som Nios bilar har idag.

Medan sedan gör han en direkt jämförelse med den modellen som Nio vill utmana. Den första elbilen från Alps blir en SUV som kommer att ladda snabbare och få en större skärm än en Tesla Model Y lovar William.

– De som har funderat på att köpa en Model Y nyligen kan vänta ett tag, Alps första modell kommer säkert att bli billigare än den, säger William Li.

Alps första prototyp varit klar sedan oktober. Den har sedan dess genomgått omfattande tester, och nu väntar man in rätt tillfälle att lansera modellen.

Alps är inte det enda märket som Nio kommer att lansera. Sedan tidigare har man också berättat att man planerar att lansera ett nytt märke i Europa. Det ska också fokusera på mer prismässigt överkomliga bilar, och rikta sig till familjer. Det märket ska lanseras 2025 och namnet kan bli Firefly.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.