Nios nya elbilsmärke Firefly lanseras i Europa 2025

Kinesiska elbilstillverkaren Nio ska lansera ett nytt bilmärke i Europa med fokus på billigare elbilar. Namnet blir Firefly och lanseringen är planerad till 2025, rapporterar Reuters som citerar märkets ordförande Lihong Qin.

Märket Firefly kommer att producera familjebilar med fokus på mindre modeller. Dessutom bekräftade Lihong Qin lanseringen av ett tredje märke, Alps, utan någon närmare tidsangivelse. Även detta kommer att fokusera på familjebilar.

Detaljerna om de två nya märkena är i övrigt få. Nios grundare William Li ska bland annat tidigare ha sagt att man vill utmana europeiska volymmärken som Volkswagen.

– Ja, prismässigt betyder det att vi också attackerar Volkswagen starkare än tidigare, säger William Li tyska tidningen Der Spiege i maj.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.