MG Sverige bekräftar uppdatering för att ladda på Tesla Superchargers

I veckan kom en förklaring på varför vissa MG-modeller inte kan ladda vid Tesla Superchargers. Det skapades helt enkelt inte någon ”handskakning” mellan kommunikationsprotokollet hos Tesla och laddningskontrollenheten i MG-bilen, löd förklaring från MG Norge.

Samtidigt berättade MG Norge att man från och med nu kunde erbjuda en uppdatering via ett verkstadsbesök. Den ska göra att de drabbade bilarna MG Marvel R, ZS EV (facelift) och MG5 kan ladda vid Teslas snabbladdare.

Nu bekräftar också MG Sverige att man tagit del av uppdateringen. Under veckan har man testat den skriver MG:s presschef Emma Härnström i ett mail till Allt om Elbil:

– Vi har fått en programvaruuppdatering från Europa för laddning hos Tesla. Vi har genomfört tester i veckan och den verkar fungera som den ska, skriver Emma och tillägger:

– MG4 är redan kompatibel, och nu finns uppdateringen till MG5, Marvel R och ZS EV (facelift).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.