Vacker Rolls-Royce Phantom II från 1929 med en el-räckvidd på 29 mil

Brittiska Electrogenic specialiserar sig på att bygga om klassiska bilar till elbilar. Man säljer dessutom konverteringskit till både företag och privatpersoner som själva vill ge sig an utmaningen.

Nu visar företaget upp det som man beskriver som sin mest komplexa och även prestigefyllda konvertering någonsin. Det är en Rolls Royce Phantom II från 1929 som fått en elektrisk drivlinan.

Det unika med Electrogenics konverteringar är att de kan göras utan några som helst ingrepp i den befintliga bilen. De varken borrar eller skär i karossen. Istället använder man sig av befintliga infästningar till de delar man plockar ur. Bilen går alltså att återställa helt och hållet.

En Phantom II i sin rätta slottsmiljö.

I det välbevarade exemplaret har man lyckats klämma in en riktigt imponerande drivlina. Den har fått ett batteri på 93 kWh som ger en riktig räckvidd på runt 290 kilometer. Snabbladdningen är möjlig via CCS med en maximal effekt på 60 kW.

Elmotorn och dess komponenter är placerade i en vacker motorlåda.

Motorn har en effekt på 150 kW (204 hk) med ett vridmoment på 310 Nm. Tre olika körlägen erbjuds ”Sport” för mest prestanda, ”Traffic” för stadstrafik och ett ”Eco”-läge för att hushålla med energin.

Mer vill Electrogenics inte säga om konverteringen för tillfället, men man lovar att återkomma längre fram med mer information.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.