MG Cyberster gör debut i London – kolla in bilderna

MG arrangerade en förhandsvisning vid huvudkontoret i London där man visade upp en föreserie-modell av MG Cyberster. Den helt eldrivna roadstern som MG kommer lansera nästa sommar.

– Det är ett speciellt ögonblick för alla oss som har varit med och designat denna unika bil. Cyberster kommer att erbjuda MG:s kunder en läcker, helelektrisk roadster som kommer att vara lika spännande som MG-sportbilarna från förr, sa chefesdesigner Carl Gotham vid premiären.

Det innebär att vi nu för första gången ser den eldrivna roadstern i en verklig miljö, bortom illustrationer, alldeles för tillrättalagda studiobilder och spionbilder.

MG Cyberster blir tvåsitsig och lite lagom lösa uppgifter säger att den kommer både i ett bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet utförande. Tidiga indikationer pekar på att den bakhjulsdrivna modellen får en motor på 230 kW (314 hk) medan den fyrhjulsdrivna toppmodellen levererar en totaleffekt på 405 kW (544 hk). Toppfarten är mellan 193 till 200 km/h beroende på variant.

Men helt säkert är det inte. De definitiva detaljerna om bilens specifikationer presenteras närmare lansering.

Bakljuset har med sig de stora pilarna som har hängt med sedan de första konceptbilderna. Kanske kommer de också fungera som en förstärkt blinkers? Inget man missar i så fall!

MG Cyberster får också saxdörrar. Carl Gotham har tidigare förklarat att det handlar om att sticka ut, speciellt i Kina där konkurrensen är tuff just nu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.