MG förklarar valet av dörrar på MG Cyberster

Sommaren 2024 kommer roadstern MG Cyberster till Europa och elbilen sticker ut på många plan. Bland annat får den uppåtsvängande dörrar, så kallade saxdörrar.

Strategin bakom beslutet att använda dörrtypen är enkel, enligt designchef Carl Gotham som står bakom bilen. Det är helt enkelt ett sätt att sticka ut på den allt tuffare kinesiska marknaden.

– Man måste ta i beaktande vad man ser komma till Kina och Shanghai. Det är en kamp om uppmärksamheten. Du måste visa upp lite drama och det måste vara 110 procent, berättar Carl Gotham för Automotive News Europa.

Trots de uppseendeväckande dörrarna har MG ändå valt att tona ner designen i övrigt. Enligt Carl Gotham var det först frestande att gå ”all-in” på elbil och följa trenden att skapa något som signalerade elbil fullt ut.

– Men vi backade från det och bestämde oss för att följa designernas känslomässiga sida snarare än något som känns som en maskin, förtydligar Carl Gotham.

– Vår avsikt var att skapa en helt ny roadster redo för en ny generation av sportbilsförare och som öppnar ett djärvt och övertygande nytt kapitel för MG. Fokuset för Cyberster var att skapa en design som respekterade varumärkets berömda förflutna, avslutar Carl Gotham.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.