Mercedes uppdaterar skåpbilen eVito med längre räckvidd

Efterfrågan på eldrivna transportbilar ökar och med det kommer också nya och bättre modeller. Idag lanserar Mercedes en ny version av sin helt eldrivna skåpbil eVito. Bland största nyheten finns den dubblade räckvidden.

Den nya versionen av Mercedes eVito går att få med ett batteri på 60 kWh. Det ska ge en räckvidd på upp till 260 kilometer. Som tillval går det att lägga till snabbare snabbladdning på 80 kW vilket ska ladda batteriet från tio till 80 procent på ungefär 35 minuter. Annars är 50 kW standard.

Skåpbilen är framhjulsdriven med en motor på 85 kW som ska ge motsvarande 116 hästkrafter. Bland standardutrustning finns Active Brake Assist, ställbar ratt höjd/längd, multifunktionsratt, trötthetsvarnare, Eco Display och farthållare, berättar Mercedes.

Skåpbilen går att få i två karosslängder på 6 respektive 6,6 kubikmeter lastvolym. Maxlasten är 888 kg för den mindre och 853 kg för den större. Priserna startar på 498 500 kronor.

– Nya eVito ger en oslagbar ekonomi för den som använder den här typen av fordon. Även när elpriserna är höga så landar energikostnaden betydligt lägre än för en dieselbil. På sommaren och för den som har egen solel blir ekvationen ännu bättre. Men även på skatten rör det sig om över 15 000 kr om året att spara och servicekostnaderna är betydligt lägre eftersom inga oljor och liknande ska bytas, säger Joakim Gustafsson på Mercedes-Benz Sverige AB.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.