Mercedes EQV och eVito uppgraderas inför 2024 – får elbilsfunktioner

Nu visar Mercedes upp uppgraderade versioner av alla sina minibussar i mellanklassen. Det inkluderar den eldrivna minibussen Mercedes EQV och skåpbilen eVito. Uppdateringen av både exteriör, interiör och digitala funktioner ska ta modellerna mer mot premium, enligt Mercedes.

Exteriört uppdateras modellerna med en helt ny grill, där personbilsversionernas grill också kompletteras av en upplyst LED-list. De största förändringarna kommer dock på insidan.

Mercedes EQV får nu dubbla 12,3-tums widescreenskärmar för instrumentering och pekskärm. Till interiören introducerar Mercedes också en ställbar stämningsbelysningen i 64 olika färger.

Merceded EQV får dessutom samma multifunktionsratt som sitter i Mercedes personbilar.

Interiört har Mercedes också uppdaterat skåpbilen eVito. Här är det fokus på den nya 10,25-tums pekskärmen och ett nytt instrumentkluster genom en 5,5-tumsskärm.

Trådlös laddning av telefoner, uppvärmd ratt, uppvärmd vindruta och nyckellös start blir också tillgänglig på båda modellerna.

Får elbilsfunktioner

De eldrivna EQV och eVito blir också helt integrerade i Mercedes-Benz ekosystem för elbilar. Det betyder att allt som rör bilens laddning eller förklimatisering styrs från infotainmentsystemet MBUX. Uppdateringen inkluderar också ett navigationssystemet som är helt anpassat för eldrift med en ruttplanering som tar hänsyn till såväl topografi och temperatur samt tillgängligheten på laddstolpar.

De nya modellerna börjar säljas runt årskiftet och de första exemplaren kommer till Sverige första halvåret 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.