Uppgifterna: Leverans av Tesla Model Y Performance från Giga Berlin i mars

Nu kommer de första rapporterna om att Tesla börjat kontakta svenska kunder som beställt en Tesla Model Y Performance för att gå vidare med sin beställning. Flera av kunderna bekräftar också att de får höra att bilen kommer från Teslas nya fabrik i Berlin. Leveransen ska ske i mars.

Sedan tidigare vet vi att det är just Performance-modellen som är den första modellen att rulla av produktionslinan i den nya fabriken. Initialt ska det enligt kunderna röra sig om Model Y i två färger: vit eller svart. Teslas webbplats bekräftar också att det är just vita och svarta Model Y Performance som har uppskattad leverans satt till mars.

Den 26 januari har vi blivit lovade en större uppdatering från Tesla och Elon Musk i samband med nästa aktieägarmöte. Då lär vi få en officiell uppdatering om uppgifterna kring Tesla Berlin och produktionen av Tesla Model Y Performance.

Enligt en kommentar på Twitter från Elon Musk så planerar han också för ett besök till Berlin i mitten av februari. Om det kan kopplas till en start av produktionslinorna i Berlin, fabriksinvigning eller ett leveransevenemang återstår att se.

Performance-modellen av Model Y är utrustad med större fälgar (21 tum), kraftigare bromsar bromsar, sänkt fjädring och visuella detaljer som aluminiumpedaler och spoiler. Räckvidden är 514 km, topphastigheten 250 km/h och 0-100km/h klarar den på 3,7 sekunder. Baspriset för Tesla Model Y Performance startar på 769 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.