Mercedes-chefen: Lyxsegmentet driver omställningen till elbilar

Mercedes-chefen Ola Källenius är helt övertygad om att det är rätt beslut att skifta om till elbilar. Det berättar han i en intervju med TV-kanalen CNBC. Elbilar är helt enkelt vad kunderna vill ha.

Mercedes kommer fortsätta sälja bilar med förbränningsmotorer under en tid framöver. Samtidigt förväntar sig Ola att allt fler köpare i framförallt lyxsegmenten kommer att välja elbilar.

– Steg för steg ser vi marknaden vända. Jag tror verkligen att vi under det här decenniet kommer att gå från att vara baserade på högteknologiska förbränningsmotorer till att bli dominerande på elbilar och kanske till och med helt elektriska i lyxsegmentet, säger Ola i intervjun.

Ola fortsätter med att förklara att nyckeln till framgång är att erbjuda en produkt som är helt överlägsen mot vad kunderna haft förut. Då är de öppna för ett byte.

– Upplevelsen för kunden vad gäller vridmoment, prestanda, allt är fantastiskt, säger Ola som exempel på förbättringar.

Det kan dock vara svårt att få tag på en elbil erkänner Ola. Trots att Mercedes försöker skala upp produktionen av elbilar så snabbt som möjligt så är ”i stort sett allt slutsålt” för året. Efterfrågan är hög:

– Jag tror det är ett bra problem att ha, säger Ola under intervjun.

Mercedes levererade ungefär 31 000 elbilar under första halvan av 2022. Till 2025 planerar Mercedes att erbjuda minst ett helt eldrivet alternativ för varje modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.