Bensintjuvar försökte sno drivmedel från elbil

Bensintjuvar har härjat i Påryd i Kalmar län skriver lokaltidningen Barometern-OT. Det gick dock inte så bra. Problemet var att tjuvarna försökte slanga bränsle från en elbil.

– Man har brutit upp tanklocket till en elbil. Tanklocket som kostar nån tusenlapp gick sönder, säger Robert Loeffel, talesperson för Kronobergspolisen.

Tjuvarna var uppenbart inte tillräckligt pålästa om vad det var för bil som de gav sig på. Polisen rubricerar händelsen som försök till stöld men har i dagsläget ingen misstänkt.

Det är inte första gången tjuvar blir överraskade av den nya elbilstekniken. 2020 kunde vi läsa om två tjuvar som stal en Tesla i Australien. Ägaren hade glömt nyckelkortet i bilen och tjuvarna tog tillfället att sno den. Föga anade de att ägaren kunde följa stölden via mobilappen och dessutom retas med tjuvarna genom fjärrstyrningsfunktionerna. Läs mer om den händelsen här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.