Mer sänker priserna på elbilsladdning

Från och med 1 februari sänker Mer priserna på laddning vid nätverkets publika laddstolpar i Sverige. Man inför också tidsbaserade priser för att kunna erbjuda ännu lägre priser under vissa tider på dygnet.

Under lågbelastning (natten) kostar det från 3,40 kr/kWh att ladda vid nätverkets snabbladdare (UFC-laddare) vilket når upp till 6,80 kr/kWh under höglasttiden. För normaltaxan däremellan är 5,53kr/kWh. Dessutom lanserar Mer ett abonnemang kallat Mer Energy som mot en månadsavgift på 79 kronor ger 20 procent rabatt på ordinarie priser.

– Vi vill hjälpa människor att göra miljömedvetna val genom våra lösningar. Genom att införa tidsbaserade priser kan vi både avlasta elnätet och sprida belastningen, och samtidigt presentera ett konkurrenskraftigt pris till våra kunder. Därmed möjliggör vi för fler att köra elbil, säger Magnus Hommel, Director of Public på Mer Sweden.

De tidsbaserade priserna gäller både på Mers destinations- och snabbladdare, men inte för de roamingpartners som också finns tillgängliga i appen. Dygnet delas in i låglasttiden 22:00-06:59, normaltiden 11:00-15:59 och 20:00-21:59 samt höglasttiden 07:00-10:59 och 16:00-19:59.

Först imorgon gäller de nya priserna, och i samband med det kommer samtliga priset att presenteras. Så om detta är en nyhet att jubla över vet vi först imorgon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.