McDonald’s och Recharge räddar sommaren – öppnar snabbladdare på Gotland

Lagom till semestersäsongen växer nu laddinfrastrukturen på Gotland. Det är McDonald’s som tillsammans med Recharge öppnar flera nya snabbladdare i Visby.

McDonald’s hade sedan tidigare tre stycken snabbladdare med en effekt på mellan 50 till 75 kW vid sin restaurang i Visby. Dessa har nu ersatts av åtta stycken snabbladdare med en maximal effekt på upp till 200 kW.

– Vi vet att behovet av laddpunkter på Gotland under sommaren växer kraftigt. På Gotland såg vi tillsammans med vår partner Recharge ett stort behov och vi hoppas att genom att vi tar på oss ledartröjan inspirera andra för att tillsammans göra övergången till fossilfritt bilresande enklare och snabbare, säger Henrik Nerell, Miljöchef, McDonald´s Sverige.

Satsning på infrastrukturen i Gotland är ett delmål i McDonald’s långsiktiga planer att bygga snabbladdare vid alla sina restauranger. Idag erbjuder man över 200 laddplatser fördelade på 80 restauranger i Sverige.

– McDonald’s har legat i utvecklingens framkant genom att tidigt satsa på elbilsladdning vid restaurangerna. Vi har arbetat tillsammans i 14 år och Recharge investerar både i en större utbyggnad och moderniserar även de äldre laddstationerna. Jag är oerhört stolt över vårt samarbete och att vi med expansionen på Gotland tillför ytterligare laddare där det verkligen behövs, säger Håkon Vist, VD Recharge.

Central i Visby finns också två snabbladdare på 120 kW vid Visby Bilcity. För den som vill bila runt på ön finns det tre stationer med långsammare snabbladdare med en effekt på 50 kW från InCharge i Fårösund, Hemse och Burgsvik.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.