Så kan nya kombi-elbilen BMW i5 Touring se ut

Nästa år kommer den nyligen lanserade elbilen BMW i5 också som kombi. Namnet blir så klart det logiska BMW i5 Touring. I övrigt har BMW varit sparsamma om detaljerna.

Men nu släpper BMW flera bilder på en maskerad BMW M5 som kombi, alltså den direkta prestandaladdade motsvarigheten med förbränningsmotor. Därmed ligger det också nära till hands att anta hur också BMW i5 kan se ut som en kombi.

Specifikationerna för BMW i5 Touring blir med stor sannolikhet snarlika de vi ser i BMW i5. Det skulle i så fall betyda att den bakhjulsdrivna basmodellen får en motor på 250 kW (349 hk) och kommer klara 0 till 100 sekunder på runt 6 sekunder.

Sedanen har en räckvidd på upp till 585 kilometer, och i kombiutförande lär den placera sig strax under det om den får samma batteri på 81,2 kWh som i sedanen.

Akterpartiet på M5 Touring – slopas avgasröret har vi kanske i5 Touring?

BMW i5 kommer också i ett mer kraftfullt fyrhjulsdrivet utförande. Den får två motorer med en totaleffekt på 380 kW (517 hk) och ett vridmoment på 795 Nm. I ett särskilt Boost-läge ökar prestandan till 601 hästkrafter med ett vridmoment på 820 Nm. Den kommer klara 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder.

I Sverige har BMW i5 ett startpris på 815 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.