M Hero är ett nytt kinesiskt bilmärke som ska utmana GMC Hummer

Kinesiska Dongfeng som bland annat är delägare i DFSK har lanserat ytterligare ett elbilsmärke. Denna gången med fokus på terränggående fordon av den tuffare sorten. Det är Kinas första elbilsmärke för terrängbilar.

M Hero är namnet på det nya märket, vilket ska vara en förkortning av ett desto mer komplext namn. M kan stå både för ”military”, ”man”, marvelous” eller ”mission”. Medan Hero är en förkortning för ”High-tech Electrical Reform Off-road vehicle”.

Två koncept på eldrivna terrängbilar visar M Hero upp. Ett större fordon som får namnet M-Terrain och en mindre M-Terrain S. Det vi ser är ett Hummer-inspirerat fordon men med betydligt skarpare och aggressivare linjer.

Elbilarna ska bygga på en ny flexibel plattform av skateboard-typ, som har namnet MORA. Den ska erbjuda fyrhjulsdrift, 1 000 hästkrafter och ska ta fordon från 0–100 km/h på 4,2 sekunder. Den får också en tvåväxlad växellåda med integrerat differentialspärr vilket ska göra den oslagbar i terrängen, enligt ett pressmeddelande.

Om M Hero stannar på ritbordet eller blir verklighet återstår att se. Dongfeng skriver att målet är att tillverkningen ska starta under 2023 och man förväntar sig att producera 100 000 bilar årligen. I en video visar M Hero upp de två koncepten, tillsammans med helikoptrar, jetplan och annat militäriskt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.