Kommer elbilen Mercedes EQE som kombi? Så kan den bli

Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC

Under året har Mercedes lanserat flera nya elbilar. En av modellerna är den eldrivna sedanen Mercedes EQE som placerar sig högt i toppskiktet för elbilar med lång räckvidd. I oktober är det också bekräftat att EQE har premiär som en SUV.

Fler varianter kan komma att följa i EQE-familjen. Enligt tyska Autobild finns det indikationer om att EQE kommer som en kombi. Eller shooting brake som det heter på Mercedes-språk.

Tidningen har dock inga mer utförligare uppgifter än så. Att en el-kombi är på gång är inte heller något som Mercedes själva vill bekräfta.

Tyska Autobild har däremot tagit sig friheten att spekulera hur en kombiversion av EQE kan se ut. Den kan du se i videon nedanför:

Även om kombiversionen får en större bakdel kommer Mercedes sannolikt behålla den mjuka taklinjen man kallar för ”one bow”. En form som är helt avgörande för att bättra på de aerodynamiska egenskaperna.

Kombivarianten av EQE kommer sannolikt få samma drivlinan som sedanen. Det innebär bland annat att instegsmodellen får en motor med en effekt på 215 kW (292 hk) och kommer utrustad med ett batteri 90,6 kWh som ger en räckvidd runt 600 till 650 kilometer. Vi lär också få se en kraftfullare AMG-variant.

Instegsmodellen av EQE som sedan startar på 830 000 kronor, kombin lär bli något dyrare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.