Hyundai och Kia lanserar eldriven småbil i mitten av 2023

Hyundaikoncernens satsning på elbilar har varit framgångsrik. Både Hyundai Kona, Hyundai Ioniq och Kia e-Niro har länge hört till marknadens mer prisvärda elbilar sett till räckvidd och effektivitet.

Senaste tillskotten är nya toppmoderna elbilarna Hyundai IONIQ 5 och Kia EV6 som båda också spås bli framgångsrika modeller. Nu förbereder sig också den sydkoreanska bilkoncernen för att ge sig in i de mindre segmentet.

Den nya modellen kommer att platsa i A-segmentet vilket innebär en elbil i storlek med Renault Zoe. Den kommer kunna utmana framtida modeller som Renault 4 och Volkswagen ID.1.

Uppgifterna kommer i ett pressmeddelande från BorgWarner som är bilgruppens samarbetspartner inom drivlinor. Det rör sig om en nätt drivlina som producerar 135 kW med en bakomliggande arkitektur på 400 volt. Enligt ett pressmeddelande ska tillverkningen starta i mitten av 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.