Världens snabbaste elbilar: Tesla Model S Plaid möter Rimac Nevera

Rimac Nevera har skapat mycket rubriker på senare tid i takt med att den kroatiska tillverkaren har visat upp sin supersportelbil allt mer. För 24 miljoner kronor får du en tvåsitsig sportbil som tagit titeln som världens snabbaste produktionsbil.

En annan elbil som i sammanhanget kostar en spottstyver, blott 1,37 miljoner kronor, är Tesla Model S Plaid. Även Tesla har jagat titeln som världens snabbaste produktionstitel och påstår sig vara det på sprinten 0-100km/h.

Nu ställer Youtube-kanalen DragTimes de två bilarna mot varandra i ett dragrace. Loppet kan du se i videon nedan. (Spoilervarning: Under videon ser du svaret.)

Rimac Nevara är utrustad med fyra eldrivna motorer som producerar 1914 hästkrafter. Tesla Model S Plaid är utrustad med tre motorer och producerar upp till 1020 hästkrafter.

Den amerikanska kvartsmilen, 402 meter, gjordes på 8,65 sekunder mot 9,27 sekunder till Rimacs fördel. Även om Tesla knep andraplatsen är det fortfarande väldigt imponerande. Om inte annat för att den har plats för hela familjen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.