Lyxiga elsuven Maybach EQS SUV klar för Sverige – kostar 2,4 miljoner kronor

Idag är det svensk säljstart för Mercedes-Maybach EQS 680 SUV. Den eldrivna suven lovar ett fullt fokus på lyx, en kraftfull elektrisk drivlina och generösa utrymmen. Det svenska priset startar på 2 435 000 kronor.

Mercedes EQS SUV är redan i sitt basutförande en ytterst lyxig bil med komfort och prestanda i överflöd. I Maybach-utförandet är löftet att man tar detta till en helt annan nivå. Som standard kommer bilen med Executive-säten i baksätet med ventilation, massage och värme för nacke och axlar.

Kupén är utformad för att maximera komforten. Luften filtreras i flera steg och det går att avläsa kvaliteten på luften både inne i kupén och utomhus. Dessutom ska luften gå att förstärka genom ett särskilt doftsystem.

Bilen är också designad för att minska ljud från vägbanan, vind och drivlinan. I direkt kontrast till det står ett ljudsystem från Burmester med 15 högtalare i fokus. Det är också utrustat med så kallade exciters som gör att musiken känns fysiskt i sätena.

Den som väljer till First Class Rear får ett delat mittsäte som går hela vägen från instrumentbrädan till det bakre ryggstödet. Här finns plats för mugghållare med kyla och värme och en kyld förvaring för till exempel champagne.

Den kraftfulla fyrhjulsdrivna drivlinan levererar en totaleffekt på 484 kW (658 hk) och tar bilen från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder. Räckvidden är upp till 600 kilometer på en laddning. DC-snabbladdning är möjlig med upp till 200 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.