DFDS driftsätter Sveriges största laddstation för tung trafik

DFDS Dock & Drive i Göteborg. Fotograf: Martin Andersson/MartinMax AB. 

Fyrtio laddpunkter är resultatet av logistikbolaget DFDS:s satsning i Arendel på Hisingen i Göteborg. Laddstationen ska stötta omställningen av den tunga lasttbilstrafiken och det här är Sveriges mest kraftfulla laddstation för ändamålet. DFDS uppger att den totala effekten för sajten ligger på 45 600 kW.

– Laddstationen blir navet för vår växande flotta av elektriska lastbilar i Göteborg. Trafiken här blir livlig. Vi har redan ett 60-tal lastbilar i drift i Göteborg och varje lastbil behöver laddas två-tre gånger per dag, säger Henrik Ageflod, vd på DFDS logistics Services som är DFDS egenägda åkeri. 

Laddstationen kommer i första hand användas av DFDS egna lastbilar. På sikt är planen att öppna upp även för andra åkerier. DFDS kommer också under de kommande dagarna inviga fler stationer runtom i Europa. Bland annat i Gent och på flera platser runtom i Nederländerna, uppger DFDS i ett pressutskick.

Henrik Ageflod, VD på DFDS logistics Services. Fotograf: Martin Andersson/MartinMax AB. 

– Vi kan inte fortsätta med vår elektrifiering om vi inte samtidigt bygger ut laddinfrastrukturen. Den är kritisk. Nu hoppas vi på att fler aktörer i Sverige skrider till verket och hjälper till att bygga ett nät över hela Sverige, avslutar Henrik Ageflod 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.