Europas billigaste elbil Dacia Spring uppdateras till sommaren

Dacia Spring är den tredje bästsäljande elbilen på den europeiska privatmarknaden och lockar framför allt med ett lågt pris som i vissa regioner ligger på en bra bit under 150 000 kronor. Det gör den till Europas billigaste elbil.

Nu bekräftar Dacia att en uppdatering är på gång. Det handlar både om en helt ny exteriör design samt en ny interiör. Försäljningen är tänkt att starta till sommaren 2024.

Dacia Spring har idag en motoreffekt på 48 kW (65 hk), ett 26,8 kWh batteri och en WLTP-räckvidd på 230 kilometer. Vilka förbättringar den uppdaterade Spring kommer få återstår att se. Dacia väntas visa upp den under bilmässan i Geneve i februari.

Spring har aldrig sålts i Sverige. Enligt en källa till Allt om Elbil beror det på att den inte har en värmeanläggning kraftfullt nog för vårt kalla klimat. Om en uppdaterad Dacia Spring kan erbjuda det återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.