Kia ska tillverka en liten elbil i Europa från 2025

Under 2025 ska Kia börja tillverka elbilar lokalt i Europa. Målet är att utveckla nya modeller i Sydkorea och sedan producera dessa på strategiska platser runtom i världen nära modellernas huvudsakliga marknader.

Det innebär att Kia kommer att tillverka små och mellanstora elbilar i Europa. Det med start 2025. Det enligt planer Kia delgav tidigare i år. Bland de mindre modellerna kan vi bland annat förvänta oss en kompakt halvkombi.

På marknader som USA med en större efterfrågan på större bilar kommer man att producera större eldrivna suvar och pickuper med start 2024. Kia planerar också att introducera en instegsmodell för tillväxtmarknader från 2025. Den ska produceras i Indien.

Långsiktigt planerar Kia att lansera minst två nya elbilsmodeller varje år. Det med start från och med 2023. Till 2027 ska Kia kunna erbjuda 14 olika elbilsmodeller.

Nästan modell

Nästa lansering från Kia blir en större modell. Kia EV9 är en sjusitsig SUV med 540 kilometer i räckvidd. Den ska klara 0–100 km/h på 5 sekunder.

Den planerade lanseringen är satt till 2023. Med EV9 introducerar Kia också fullt ut stöd för OTA-uppdateringar och Feature-on-Demand-tjänster.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.