Nissan Ariya tar formen som surfarens drömbil

I samband med motormässan SEMA i Las Vegas debuterar Nissan ett nytt koncept. Det vi ser är ”surfarens drömbil” – konceptet heter Surfwagon och är baserat på elbilen Nissan Ariya.

Nissan har helt enkelt klätt elbilen i en vinyldekor med tryck som ser ut som träpaneler och satt dit en uppsättning helt släta turkosa 20-tumsfälgar. Surfwagon-konceptet är också sänkt och på taket finns ett specialbyggt takräcke med plats för två matchande surfingbrädor.

Som helhet ser konceptet kanske inte så smakfullt ut. Trädekorer på bilar var stort på 1970-talet i USA och något som de flesta idag säkert vill förpassa till historien.

Med konceptet vill Nissan uppmuntra folk till att modifiera och sätta sin egen prägel på elbilar. Vi lär nog inte se något beställningsbart Surfwagon-kit från Nissan inom en snar framtid.

Men kanske kan konceptet inspirera till andra kreativa och mer smakfulla modifikationer i framtiden. Nu börjar ju Nissan Ariya komma ut på de svenska vägarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.