Jim Rowan: Är det dags för en redig eldriven Volvo-kombi?

OBS! Bilden är ett montage.

Volvo-kombin var länge en symbol och en ikon i det svenska folkhemmen. Under 1990-talet stod det en Volvo 850 på var och varannan garageuppfart. Med skiftet till elbilar gick trenden allt mer åt större suvar, och utbudet på eldrivna kombibilar har varit högst begränsat.

Några regelrätta kombibilar är däremot på gång. Bland annat Volkswagen ID.7 Tourer med premiär nästa år och strax efter det kommer Audi A6 Avant. Volvo som är en symbol för kombibilen har däremot inte någon sådan på gång.

Men i en kort kommentar uppmärksammar och hyllar Volvos VD Jim Rowan och avslutar med en spännande fråga.

– Volvo 850 tilldelades det prestigefyllda japanska priset ”Good Design Grand Prize” redan 1994 och efter årtionden av prestationer vinner våra kombivagnar fortfarande priser. Vår V90 vann nyligen lyxklassen vid årets Auto Zeitung Trophy, skriver Jim Rowan.

Sen kommer den efterlängtade följdfrågan:

– Kanske är det dags för någon som Volvo Cars att göra en redig eldriven kombi. Vad tror du?, avslutar Jim.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.