Nya uppdaterade Tesla Model 3 utsedd till årets bästa bilköp i Norge

Norska tidningen Motor.no har utsett nya uppgraderade Tesla Model 3 till årets bästa bilköp. Det står klart efter att tidningen testat och utvärderat närmare 50 bilmodeller som fördelats i fem kategorier.

Juryn lyfter fram att Tesla Model 3 fortfarande står sig stark i sina tidigare paradgrenar: Lägst förbrukning, bäst räckvidd, bra utrymmesutnyttjande, hög effekt och enastående köregenskaper. Och allt det till ett pris som inga konkurrenter kan matcha.

Tidningen menar att Tesla Model 3 tidigare har lidit av tre svagheter, där nya Model 3 i alla fall bevisligen råder bot på två av dem. Nu har Tesla höjt kvalitetskänslan i inredning och ljudnivån har blivit betydligt lägre i kupén.

– Sedan återstår den tredje svagheten. De varierande ägarupplevelserna. Många är förtjusta. Alltför många är missnöjda, skriver tidningen.

De två konkreta förbättringarna kvalificerar således Tesla Model 3 till årets bästa bilköp och årets bästa (lilla) familjebil.

Övriga vinnare

I övrigt plockade Peugeot e-208 hem topplaceringen i småbilsklassen, Tesla Model Y tog segern i mellanstora familjebilsklassen och BMW iX 50 i den största familjebilsklassen. I den femte kategorin ”öppen klass” plockade Toyota GR Yaris hem förstaplaceringen. En av få bilar med förbränningsmotor som kvalificerade sig bland de 50 nominerade finalisterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.