Ionity fyller fem år och siktar nu på större laddstationer

Snabbladdningsnätverket Ionity fyller fem år. I samband med det uppmärksammar laddningsoperatören flera milstolpar. Nätverket består idag av 430 stationer med totalt 1900 laddpunkter i 24 länder. Ytterligare 56 stationer är under uppbyggnad.

Under de fem åren har Ionity registrerat sex miljoner laddsessioner av närmare en miljon kunder. Kunderna har laddat på med energi motsvarande 850 miljoner kilometer – eller 1100 tur- och returresor till månen.

Ionity var tidiga med sina snabba snabbladdare som kan leverera upp till 350 kW. Det är fortfarande idag ett av de större storskaliga nätverken med de snabbaste laddarna på marknaden.

Till 2025 har Ionity som mål att erbjuda fler än 1000 snabbladdningsstationer i anslutning till Europas huvudvägar. Det ska också bli fler laddare vid varje station. Målet är att öka upp till 7000 laddpunkter. Nya stationer som kommer öppna ska erbjuda mellan sex till 12 laddpunkter.

Ionity är ett samägt bolag där biltillverkarna BMW Group, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group, Mercedes Benz AG och Volkswagen Group med Audi och Porsche är delägare tillsammans med den finansiella investeraren BlackRocks Global Renewable Power Platform. Ionity har idag 180 anställda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.