Elbil Sverige kritiska till slopad bonus: ”Med detta beslut subventioneras bensin och diesel”

Magnus Johansson, ordförande för Elbil Sverige.

Konsumentorganisationen Elbil Sverige ställer sig kritiska till beslutet att ta bort subventionen för klimatbonusbilar. Man riktar också kritik till den korta framförhållningen.

– Beslutet att med kort varsel ta bort subventionerna för klimatbonusbilar är ett dråpslag för de bilköpare som planerat att beställa en elbil men inte hann göra sin beställning eftersom förutsättningarna ändrades på 48 timmar, säger Magnus Johansson, ordförande för Elbil Sverige.

Men det är inte bara de elbilsköpare som planerat att köpa en elbil som drabbas. Magnus Johansson menar också att beslutet riskerar att bromsa upp försäljningen av elbilar. Indirekt blir beslutet också en subvention av bensin och disel:

– Med detta beslut subventioneras bensin och diesel ännu mer än idag och det står vi inte bakom, avslutar Magnus Johansson.

Samtidigt har regeringen tilldelat mer pengar till Klimatklivet för utbyggnaden av publik laddinfrastruktur. Det beskedet ställer sig Elbil Sverige mycket positiva till.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.