Hyundai ska växa genom snabbare skifte till elbilar – nya Kona Electric och IONIQ 5 N på gång

Efter år av störningar i leveranskedjorna börjar nu återigen flera biltillverkare se ljuset i slutet av tunneln. En av dessa är Hyundai som räknar med att kunna växa med 10 procent detta året.

Förra året kunde Hyundai påskynda skiftet till elbilar genom Hyundai IONIQ 5 som sålt bra och nylanseringen av IONIQ 6. Tillsammans stod de två modellerna för 100 000 levererade enheter.

Det är så klart en liten siffra i totalen. På hela året sålde Hyundai 3 944 579 bilar globalt. Men det är ändå tillräckligt för att Hyundai vill lyfta fram de två modellerna som betydelsefulla i sammanhanget.

Hyundai ger dessutom ett förtydligande att det är just elektrifieringen som är en av punkterna som ska hjälpa Hyundai att växa under året.

– Hyundai planerar att öka marknadsandelarna och driva en lönsamhetsorienterad verksamhet genom att mer flexibelt agera på marknadsförändringar, påskynda övergången till elbilar, svara upp till globala miljöregler och optimera produktion, logistik och försäljningen i varje region, skriver Hyundai i ett uttalande.

Inför det nya året har Hyundai presenterat en ny uppdaterad version av Hyundai Kona Electric. Den har fått ett djärvare utseende och har också blivit större.

Första officiella bilden på Hyundai IONIQ 5 N.

Hyundai planerar också att visa upp prestandamodellen Hyundai IONIQ 5 N inom de kommande månaderna.

Det ultimata målet för 2023 är ”att ytterligare befästa Hyundai som en global ledare inom hållbar mobilitet genom elbilsserien IONIQ”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.