Hyundai N smygvisar elbilen IONIQ 5 N – så ställer prestandamärket om till eldrift

Första officiella bilden på Hyundai IONIQ5 N.

Hyundais prestandadivision N har släppt en tuff video för att visa upp hur man ställer om till eldrift. Här får vi bland annat en närmare titt på koncepten RN22e och N Vision 74 och får följa hur Hyundai N arbetar med att skapa högpresterande elbilar.

I videon får vi också ett första snabb titt på Hyundai IONIQ 5 som prestandabil. I slutet på videon ser vi en IONIQ 5 N i kamouflage med ett mönster av pixlar och rutiga flaggor. Det är första gången Hyundai visar prestandamodellen.

– Framgångarna med vårt rullande labb i form av RN22e är en perfekt metod för N Brands och får allra första batterielektriska produktionsmodell, IONIQ 5 N, som kommer snart, säger Till Wartenberg, Vice President för N Brand Management.

Konceptet RN22e är det eldrivna konceptet som N-divisionen arbetat på för att utveckla tekniken till IONIQ5 N. Den bygger på samma plattform (E-GMP) som sitter i IONIQ5 och IONIQ 6.

Videon ser du förresten nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.