Tesla ska visa ny plattform för elbilar i mars – kan det bli en liten och billig elbil?

Idag har Tesla meddelat datumet för sitt årliga evenemang Tesla Investors Day riktat till investerare. I samband med det kommer Tesla berätta mer om nästa generationens elbilsplattform. Det avslöjar Tesla i ett pressmeddelande.

I sitt meddelande refererar Tesla till den nya plattformen som en ”generation 3-plattform”. Elon Musk har tidigare berättat att Tesla har påbörjat arbetet med en mindre och lägre prissatt elbil.

Det är möjligt att det är denna plattformen som kommer ligga till grund för den modellen. I samband med senaste kvartalsrapporteringen i oktober lättade Elon Musk en aning på locket. Då berättade han vad en sådan modell kan tänkas erbjuda:

– Jag menar att det primära fokuset för vårt utvecklingsteam för nya bilar nu är uppenbart. Vi är vid den punkten där vi har gjort klart konstruktionen för Cybertruck och Semi. Så det är uppenbart att gissa vad vi jobbar med. Vilket faktiskt är nästa generationens fordon som kommer att handla om att halvera kostnaden för 3/Y-plattformen, sa Elon Musk.

– Den kommer att vara [en] mindre [elbil] för att vara ärlig. Jag tror att den snabbt kommer överträffa produktionen av alla våra andra fordon tillsammans, fortsatte Elon.

Under investerardagen kommer Tesla också berätta mer om sina långsiktiga expansionsplaner, dryfta ekonomiska frågor och andra frågor med Teslas ledning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.