Hyundai designar kabin till flygande farkost – ska flyga år 2028

Hyundai Motor Group planerar att lansera flygande och eldrivna persontransporter. Tillsammans med Supernal visar man idag upp ett första koncept på en eVTOL – ett eldrivet flygplan som kan lyfta vertikalt.

Farkosten som Hyundai designat tillsammans med Supernal har plats för fem personer och ska uppfylla alla säkerhetskrav för kommersiella flyg.

Målet är att lansera den i USA till år 2028 – och strax därefter i Europa. Fenomenet för denna typ av mindre och snabbare transporter har fått namnet Advanced Air Mobility.

– För att Advanced Air Mobility ska bli ett utbrett transportsätt måste varje detalj från passagerarupplevelsen till regler och infrastruktur hanteras från början, säger Jaiwon Shin, president för Hyundai Motor Group och VD för Supernal.

– Genom att utnyttja Hyundai Motor Groups mobilitetskapacitet investerar Supernal tid och resurser i förväg för att säkerställa att branschen kan skala upp för de breda massorna. För att under de kommande decennierna nå sin spännande potential, fortsätter Jaiwon Shin.

– Vi tar oss tid att skapa en kommersiell eVTOL som ger våra framtida passagerare den säkerhet och komfort de finner i sina egna bilar, avslutar Jaiwon Shin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.