Hyundai IONIQ 5 får bakrutetorkare och nytt större batteri

Hyundai berättar idag att man uppdaterar elbilen Hyundai IONIQ 5. Bland annat får den ett uppskattat tillskott i form av en vindrutetorkare på bakrutan, något som saknades på den tidigare generationen. Och dessutom blev väldig påtagligt i svenskt vinterväglag.

Bland andra nyheter introducerar Hyundai en omstylad exteriör med en mer framträdande V-symbol på sidan av karossen samt en nya främre och bakre stötfångare som bättre sägs lyfta fram bilens bredare SUV-karaktär. Som ett resultat av det har bilen blivit två centimeter längre.

För att ytterligare förstärka utseendet har Hyundai också förändrat och förlängt den aerodynamiska prestandan på den bakre spoilern som också blivit förlängd med fem centimeter samt introducerat nya mer aerodynamiska hjul.

Interiört säger sig Hyundai ha förenklat användbarheten genom att bland annat introducera fler fysiska knappar för vanliga funktioner. Bland annat för den främre radens värme- och ventilation i stolarna, men också för den uppvärmda rattvärmen och parkeringshjälpfunktionen. Dessutom har Hyundai flyttat platsen för den mobila laddplatsen vilket gör den mer tillgänglig.

Dessutom har ratten fått en ny design och Hyundai har också stuvat om reglagen på infotainmentsystemet och luftkonditioneringen för att göra det enklare att använda.

Hyundai har också gjort en hel del för att förbättra köregenskaperna och stabiliteten. Bland annat har uppdaterade IONIQ 5 fått en ny stötdämpare som ska minska vibrationer från vägen, en tvärbalk i karossen som ska bidra till minskade vibrationer i ratten samt en förstärkning vid bakhjulet och nedre delen av fordonet vilket också förbättrar stabiliteten.

Med uppdateringen har Hyundai också bättrat på isoleringen, och reducerat lågfrekvent ljud och ljud från motorerna – vilket ska ge e”n bättre total tystnad”. Säkerhetsmässigt har karossen, fram- och bakdörrarna och B-stolparna förstärkts för att förbättra sidokollisionsskyddet och Hyundai har också introducerat ett system med åtta krockkuddar, inklusive andra radens sidokrockkuddar, för ökad säkerhet.

Slutligen har Hyundai uppdaterat IONIQ 5 med ett nytt större batteri. Det växer från 77,4 till 84 kWh vilket kommer innebära en betydligt längre räckvidd. Hur läng specificerar däremot Hyundai inte för tillfället, men dagens generation har en räckvidd på upp till 481 kilometer (WLTP).

Hyundai kommer introducera uppdateringarna från och med nu på den sydkoreanska marknaden. För de globala marknaderna, inklusive Sverige, kommer introduktionen ske gradvis under året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.